Esküvői szertartás kisokos

… avagy miért a szertartásvezető?

Fontos tudnod, hogy a szertartásvezető nem hivatalos személy, így nem rendelkezik az állam által felruházott jogosultságokkal. Ezáltal a szertartás szimbolikus, a szertartásvezető címer nélküli magyar nemzeti szalagban működik közre. Az anyakönyvvezető közreműködését azonban nem lehet megkerülni, hiszen a házasság bejegyzésére Ő jogosult. A területileg illetékes anyakönyvvezető fog eljárni, személye nem választható. Hivatali időben, munkanapokon teljesen díjmentes a polgári szertartás, a várakozási idő az időpont kitűzésére azonban 30 nap. Az anyakönyvi ügyintézésben standard csomag választása esetén teljeskörű segítségnyújtást kapsz Tőlem, így ezt a ,,terhet” abszolút leveszem a válladról.

A szertartásvezető által nyújtott szertartás személyre szabott, minden a jegyespár elképzelése szerint kerül megtervezésre. A szertartás része a fogadalomtétel, a gyűrűhúzás, a házassági oklevél aláírása, a közös feladat ceremónia, a szülőköszöntés és az ünnepi pezsgős koccintás is. Mindennek csak a képzeletetek szabhat határt.

A szertartásvezető további előnye, hogy éjszakai időpontban, ünnepnapon, munkaszüneti napon is lebonyolítja Nektek a szertartást, egyedi igényeitekhez igazítva.

Ha olyan esküvőre vágysz, ahol már a szertartáson megjelenik az egyediség és a szertartás tényleg Rólatok szól, a közös pillanataitokról, akkor válaszd a szertartásvezetőt!